Fabian Horsting

E: horsting@sixlegal.nl

Download vCard

LinkedIn

Fabian Horsting is gespecialiseerd in vastgoedrecht met een bijzondere focus op bouwrecht en (Europees) aanbestedingsrecht. Fabian adviseert en procedeert voor publieke en private opdrachtgevers, adviseurs en uitvoerende partijen in het bouwproces over bouwcontracten en bouwgeschillen, projectontwikkeling, publiek-private samenwerking, zakenrechtelijke vormgeving en (overheids)aanbestedingen.

Zijn cliënten bestaan uit nagenoeg alle partijen in het vastgoed, waaronder overheden, aannemers, architecten, beleggers, projectontwikkelaars, beheerders, makelaars en andere vastgoedadviseurs. Fabian is een no-nonsense advocaat die samen met zijn cliënten op zoek gaat naar een oplossing zonder zich te verliezen in oeverloze juridische haarkloverij.

Fabian studeerde Nederlands Recht (Staats- en Bestuursrecht en Internationaal Publiekrecht) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook voltooide hij de postdoctorale specialisatieopleiding Nederlands en Europees Aanbestedingsrecht aan de Grotius Academie (cum laude) en de specialisatieopleiding Privaatrechtelijk Bouwrecht aan het Instituut voor Bouwrecht.

Van 2004 tot 2013 was Fabian achtereenvolgens als advocaat verbonden aan de vastgoedsecties van Lexence en DLA Piper. Sinds 2013 is hij verbonden aan Six Advocaten.

Fabian doceert en publiceert regelmatig op zijn vakgebied. Hij is als docent verbonden aan de HBO-leergang Legal Assistent Advocatuur en is auteur van de online Module Aanbesteding van uitgever Kluwer. Tevens is hij lid van de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten en de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht.

In de Legal 500 EMEA 2018 wordt Fabian aanbevolen in de categorie Construction.