Irma van den Berg

E: vandenberg@sixlegal.nl

Download vCard

LinkedIn

Irma van den Berg is gespecialiseerd in algemeen en ruimtelijk bestuursrecht. Zij legt zich toe op zaken betreffende onder meer omgevings- en andere vergunningen, bestemmingsplannen, diverse milieuaspecten zoals natuurbescherming, luchtkwaliteit en bodemverontreiniging, gemeenterecht, subsidies, openbare orde, jeugdzorg en privacyrecht. Irma heeft daarnaast een ruime ervaring in het adviseren over en het procederen in stedelijke (her)ontwikkelingsprojecten en in het adviseren over de bestuursrechtelijke aspecten van (vastgoed)transacties.

Irma is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft jarenlang gewerkt in de advocatuur en als senior jurist bij de rechtbanken Den Haag en Amsterdam. Van 2002 tot 2008 was Irma verbonden aan de praktijkgroep Bouw en Vastgoed van NautaDutilh te Amsterdam. Sinds mei 2008 is zij partner bij Six Advocaten.

Irma heeft diverse publicaties op haar naam staan, onder meer als auteur van het Handboek Contracteren in de Bouw, en heeft de afgelopen jaren regelmatig opgetreden als docent in haar vakgebied. Irma is bestuurslid van de Stichting Advocaten voor Advocaten. Irma is voorts lid van de Vereniging voor Bestuursrecht, de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten en de Vereniging voor Milieurecht.

In de Legal 500 EMEA 2018 wordt Irma aanbevolen in de categorie Environment and Planning: "Irma van den Berg is the key partner at Six Advocaten, which acts for public bodies and private clients across a wide range of projects. She and Hanneke Ellerman advised Bouwfonds Property Development on the zoning aspects of a 2,750-building development between Weesp and Muiden."