Leon Burgersdijk

E: burgersdijk@sixlegal.nl

Download vCard

LinkedIn

Leon Burgersdijk is gespecialiseerd in bouw- en vastgoedrecht. Hij heeft een brede kennis en ervaring op het gebied van vastgoed, waaronder projectontwikkeling en publiek/private samenwerking, koop/verkoop en zakelijke rechten (zoals appartementsrechten en erfpacht).

Leon adviseert projectontwikkelaars, gemeenten, bouwbedrijven en woningcorporaties bij de ontwikkeling en realisatie van commerciële vastgoed- en infrastructurele projecten, zoals (complexe) gebieds- en kantoorontwikkeling. Hij treedt daarbij op in alle fasen van een project, van initiatief tot en met exploitatie. Ook staat Leon regelmatig cliënten bij in (bouw)geschillen, zowel bij de civiele rechter als bij de verschillende arbitrage-instituten, waaronder de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Leon is afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en heeft de postdoctorale specialisatieopleiding Onroerend Goed voltooid aan de Grotius Academie (cum laude). Van 2001 tot 2008 was Leon als advocaat verbonden aan de praktijkgroep Bouw en Vastgoed van NautaDutilh te Amsterdam. Sinds 2008 is hij partner bij Six Advocaten.

Leon doceert en publiceert regelmatig op zijn vakgebied. Tevens is hij lid van de voor zijn praktijk van belang zijnde verenigingen, zoals de Vereniging Vastgoedjuristen, de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten en de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht.

In de Legal 500 EMEA 2018 wordt Leon aanbevolen in de categorie Real Estate: "‘Top-notch’ property development and projects boutique Six Advocaten is noted for its ‘highly respected client base’ and its ‘flexibility’. The ‘swift, hands-on and pragmatic’ Leon Burgersdijk advised the City of Amsterdam on the development of Hotel Jakarta."