Leon Burgersdijk

E: burgersdijk@sixlegal.nl

Download vCard

LinkedIn

Leon Burgersdijk is gespecialiseerd in bouw- en vastgoedrecht. Hij heeft een brede kennis en ervaring op het gebied van vastgoed, waaronder projectontwikkeling en publiek/private samenwerking, koop/verkoop en zakelijke rechten (zoals appartementsrechten en erfpacht).

Leon adviseert projectontwikkelaars, gemeenten, bouwbedrijven en woningcorporaties bij de ontwikkeling en realisatie van commerciële vastgoed- en infrastructurele projecten, zoals (complexe) gebieds- en kantoorontwikkeling. Hij treedt daarbij op in alle fasen van een project, van initiatief tot en met exploitatie. Ook staat Leon regelmatig cliënten bij in (bouw)geschillen, zowel bij de civiele rechter als bij de verschillende arbitrage-instituten, waaronder de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Leon is afgestudeerd in Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam en heeft de postdoctorale specialisatieopleiding Onroerend Goed voltooid aan de Grotius Academie (cum laude). Van 2001 tot 2008 was Leon als advocaat verbonden aan de praktijkgroep Bouw en Vastgoed van NautaDutilh te Amsterdam. Sinds 2008 is hij partner bij Six Advocaten.

Leon doceert en publiceert regelmatig op zijn vakgebied. Tevens is hij lid van de voor zijn praktijk van belang zijnde verenigingen, zoals de Vereniging Vastgoedjuristen, de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten en de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht.

In de Legal 500 EMEA 2019 wordt Leon aanbevolen in de categorie Real Estate: "At Six Advocaten, department head Leon Burgersdijk and Benno Den Teuling 'are great to work with' and the team is appreciated for being 'very professional but also have an informal approach and down to earth attitude'. Of late it has advised real estate funds on sales and acquisitions and advised owners and developers on a variety of projects involving commercial, student housing, and hotel real estate."