Wouter Post

E: post@sixlegal.nl

Download vCard

LinkedIn

Wouter Post is advocaat sinds 1994. Vanaf 2001 is hij zich gaan specialiseren in bouw- en vastgoedrecht; daarvoor heeft hij ruime ervaring opgedaan op een aantal andere rechtsgebieden: bankrecht, aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en ondernemingsrecht (waaronder M&A). Hiervan profiteert hij in zijn huidige praktijk nog  voordurend. Deze praktijk betreft in feite alle aspecten van het civielrechtelijke vastgoedrecht: projectontwikkeling, bouw, koop/verkoop, aanbestedingsrecht, samenwerkingsvormen, (pre-)contractenrecht, etc.

Wouter treedt op voor beleggers, projectontwikkelaars, aannemers en architecten/adviseurs, zowel in transacties als bij geschillen (waaronder arbitrages).

Wouter heeft zijn juridische opleiding genoten aan de Rijksuniversiteit Groningen (Nederlands Recht) en de Université de Poitiers. Sinds zijn afstuderen in 1994 heeft hij eerst ruim 10 jaar gewerkt bij NautaDutilh in Amsterdam – waarvan de laatste 5 jaar bij de praktijkgroep Bouw en Vastgoed, en vervolgens ruim 2 jaar bij Lexence op de sectie Projectontwikkeling. In 2008 heeft hij zijn praktijk voortgezet als partner bij Six Advocaten.

Wouter publiceert met regelmaat in de vakpers, zoals in Tijdschrift voor Bouwrecht, Vastgoed Fiscaal & Civiel, en Contracteren. Hij is als docent verbonden aan de Amsterdam School of Real Estate, het universitair instituut voor Vastgoedkunde. Hij is lid van de Beleidsadviescommissie Juridische Zaken van de BNA (Bond van Nederlandse Architecten). Uiteraard is hij ook lid van de Vereniging Vastgoedjuristen, de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten en de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht.

In de Legal 500 EMEA 2018 wordt Wouter aanbevolen in de categorie Real Estate: "‘Top-notch’ property development and projects boutique Six Advocaten is noted for its ‘highly respected client base’ and its ‘flexibility’. Wouter Post assisted Ballast Nedam and VolkerWessels with the development of the Market Quarter in west Amsterdam."