Cursus Onderhandelen met de DNR

14-03-2012

Op 26 juni a.s. verzorgt Wouter Post samen met Frank Segaar, Chief Operational Officer bij de Architecten Cie., een cursus "Onderhandelen met de DNR".

ALGEMEEN

De DNR regelt de algemene voorwaarden voor opdrachten van architecten en ingenieurs. De DNR wordt niet altijd één op één overgenomen en geeft ruimte voor onderhandelingen. In deze cursus leren architecten, ingenieurs en bureaumanagers de DNR te doorgronden. Daardoor wordt duidelijk op welke punten iets weggegeven kan worden, om op andere punten de voorwaarden meer naar uw eigen hand te zetten. Ook geeft het de deelnemers inzicht en munitie om de eigen voorwaarden van opdrachtgevers te weerstaan en de DNR als uitgangspunt te behouden.

DOELSTELLING CURSUS

Na afloop van de cursus bent u beter in staat om in gesprek te gaan met de opdrachtgever over de voorwaarden van de opdracht. U krijgt bovendien handvatten aangereikt hoe u de DNR als onderhandelingstool kunt inzetten.

DOELGROEP

De cursus is bestemd voor architecten, ingenieurs of bureaumanagers die betrokken zijn bij de onderhandeling met opdrachtgevers.

INHOUD VAN DE CURSUS

Onderwerpen
- Het contract: waarom en wanneer?
- De Algemene Voorwaarden - DNR: waarom
- Op welke moment begin je over de Algemene Voorwaarden?
- Hoe begin je over de Algemene Voorwaarden?
- Verband honorarium en het contract.
- Op welke moment in de je onderhandelingsfase, begin je aan de opdracht?
- Tips en tricks.

De Praktijk
- Aan de hand van casusposities leert u het onderhandelen met de DNR. De onderdelen aansprakelijkheid, auteursrecht, inkoopvoorwaarden en voortijdige beëindiging worden behandeld aan de hand van praktijkvoorbeelden. Het is ook mogelijk om voorafgaand aan de cursus uw eigen casus en/ of vraag in te dienen.

ONDERWIJSVORM

De opzet van de cursus is interactief. Aan de hand van de verschillende praktijkvoorbeelden gaan de deelnemers met elkaar en de docenten in gesprek.

VOORKENNIS

De deelnemers zijn bekend met de DNR. We adviseren om voorafgaand aan de cursus de DNR (2011) door te nemen

CURSUSMATERIAAL

De deelnemers krijgen de DNR 2011 in readervorm uitgereikt

DOCENTEN

Frank Segaar
Frank Segaar is sinds 1990 architect en op dit moment werkzaam bij de Architekten Cie. als Chief Operational Officer. Hij ervaart in de dagelijkse praktijk bij zijn uitoefening de juridische en (on-)practische kanten. Hierdoor is hij ervaringsdeskundige en tevens voorzitter van de juridische beleids adviescommissie van de BNA.

Wouter Post
Wouter Post is advocaat sinds 1994 en is vanaf 2001 specialist op het gebied van bouw- en vastgoedrecht. In zijn dagelijkse praktijk houdt hij zich bezig met alle aspecten van het civielrechtelijke vastgoedrecht: projectontwikkeling, bouw, koop/verkoop, aanbestedingsrecht, samenwerkingsvormen, en (pre-)contractenrecht. Hij treedt op voor beleggers, projectontwikkelaars, aannemers en architecten/adviseurs, zowel in transacties als bij geschillen (waaronder arbitrage). Wouter Post heeft publicaties op zijn naam staan over de DNR 2005 en de CR 2006. Hij is lid van de Beleidsadviescommissie Juridische Zaken van de BNA.

STUDIEBELASTING

4 PBO-uren

LOCATIE

Amsterdam, De Architekten Cie.

Inschrijven kan hier