Irma van den Berg voorzitter 'side event' Verenigde Naties

30-01-2015

Op 27 januari 2015 vond in Genève een door Lawyers for Lawyers en een aantal andere organisaties georganiseerd ‘side event’ plaats over de mensenrechtensituatie in Turkije, met name op het gebied van vrijheid van meningsuiting en demonstratie en het recht op privacy.

Specifiek kwam de (moeilijke) positie van advocaten en journalisten aan bod. Die positie werd toegelicht door o.a. Ayse Bingol en Tayfun Ertan, respectievelijk advocaat en journalist in Istanbul. Zij gaven ook hun visie op de vraag hoe de situatie kan worden verbeterd. Six-partner Irma van den Berg, tevens bestuurslid van Lawyers for Lawyers, zat het ‘side event’ voor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ‘side event’ vond plaats na afloop van de 21e sessie van de Universal Periodic Review (UPR) in de Human Rights Council, waarin o.a. de mensenrechtensituatie in Turkije werd besproken. In het kader van de UPR wordt iedere VN-lidstaat elke 4 jaar ‘doorgelicht’ op het gebied van mensenrechten. Andere landen kunnen aan het land dat wordt beoordeeld aanbevelingen doen voor de volgende vier jaar.

Voor meer informatie klikt u hier.