Six Advocaten begeleidt ontwikkeling grootste hotel van Amsterdam

31-05-2011

"Het Mint Hotel is opgeleverd, een ontwikkeling van MAB Development en Meyer Bergman in samenwerking met NCT. Het viersterrenhotel maakt deel uit van de ontwikkeling van het Oosterdokseiland (ODE) in Amsterdam en ligt pal naast het centraal station. Het Mint Hotel (30.000 m2) is met 553 kamers en suites, horeca en congres- en vergaderfaciliteiten het grootste hotel van de binnenstad. Het hotel heeft een skylounge rooftopbar met barbecue hoek.

Het hotel is genomineerd voor de HotAm prijs, de prijs voor de hotelontwikkeling die het beste aansluit op het gemeentelijk hotelbeleid.
Het hotel in Amsterdam is voor City Inn Ltd., de moederorganisatie van het Mint Hotel, de eerste vestiging op het Europese vasteland. City Inn heeft het hotel in eigendom genomen. Amsterdam is het achtste designhotel van de City Inn-groep.
ODE is een ontwikkeling van de OOA, een joint venture van MAB Development en Meyer Bergman. OOA ontwikkelt kavel 2 in samenwerking met NCT, waarin Bouwfonds Ontwikkeling, Stadgenoot en een groep Chinese investeerders participeren. De aannemer is Strukton Civiel Projecten. Het hotel is een ontwerp van BennettsAssociates Architects uit Londen.
Stibbe stond de ontwikkelaar/verkoper bij (juridisch/fiscaal) samen met Six Advocaten (juridisch). Koper werd bijgestaan door Allen & Overy (juridisch) en KPMG (fiscaal). Notaris was Lexence." 

Bron: PropertyNL