Irma van den Berg

Irma van den Berg

Irma van den Berg is gespecialiseerd in omgevingsrecht en ander bestuursrecht. Zij adviseert en procedeert voor overheden en andere partijen in vastgoed en projectontwikkeling over bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen, en de daarbij behorende milieu- en natuurbeschermingsaspecten. Irma heeft veel ervaring met stedelijke (her)ontwikkelingsprojecten, de bestuursrechtelijke aspecten van (vastgoed)transacties en de verdeling van schaarse vergunningen en andere schaarse rechten. Zij wordt bovendien regelmatig ingeschakeld in zaken op het gebied van subsidierecht, de Wet openbaarheid van bestuur en privacyrecht.

Irma is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en werkte de eerste 10 jaar als advocaat en als senior jurist bij de rechtbanken Den Haag en Amsterdam. Van 2002 tot 2008 was Irma verbonden aan de praktijkgroep Bouw & Vastgoed van NautaDutilh. Sinds de oprichting in 2008 is zij partner bij SIX Advocaten.

Irma is docent Erfgoedrecht voor het Instituut voor Bouwrecht en lid van de Vereniging voor Bestuursrecht, de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten, de Vereniging voor Milieurecht en de Vereniging voor Privacy-recht. Daarnaast is Irma voorzitter van het bestuur van de Stichting Lawyers for Lawyers, die opkomt voor een vrije en onafhankelijke advocatuur wereldwijd.

In Legal 500 EMEA wordt Irma aanbevolen in de categorie Environment and Planning: “At Six Advocaten, Irma van den Berg acts for well-known corporates and municipalities and other public bodies. The team is working on obtaining environmental permits in respect of large-scale commercial and residential constructions, and in other work is advising on zoning plans and The Nature Conservation Act.” (2019) “Irma van den Berg is very capable and has far-reaching legal and strategic ideas and advice.” (2020)

In 2020 is Irma door een vakjury verkozen tot Meest Maatschappelijk Betrokken Advocaat, vanwege haar jarenlange inzet voor Lawyers for Lawyers.

Cookies